Udgivet d. 7. juni 2022

  1. Få vurderet, hvorfor det gør ondt, hos din praktiserende læge.

  2. Undgå belastningerne, der giver smerter. Aflast kroppen ved at bruge andre bevægelser, egnede hjælpemidler eller lignende.

  3. Lav øvelser for albue og underarm. Du kan finde øvelsesfilm til albue- og underarmsøvelser i Patienthåndbogen på Sundhed.dk.

    En fysioterapeut kan også guide dig til aflastning og øvelser.

  4. Hvis du oplever, at kulde eller varme kan dæmpe smerterne, så brug det gerne. De gamle husmoderråd er ikke undersøgt videnskabeligt, men nogle oplever, at det kan lindre.

  5. Bandager og tape har ingen dokumenteret effekt på tennis- eller golfalbue. Men det kan muligvis være en reminder, der gør dig bevidst om at skåne albuen.

  6. Tag eventuelt smertestillende håndkøbsmedicin i en ganske kort periode. Tal med lægen ved behov for yderligere behandling af smerterne.

  7. Vær tilbageholdende med behandling og operation, hvis du har overlastningssmerter. Blokader kan forværre tilstanden og trække lidelsen i langdrag, og operation mod tennis- eller golfalbue kan medføre komplikationer og har ikke nogen dokumenteret effekt.

Kilde: Overlæge Theis Thillemann, Ortopædkirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital og klinisk lektor på Aarhus Universitet.

Læs også:

Ondt i albuen: Hvornår skal jeg søge læge?

Læs mere her: Se, hvad du skal gøre, hvis du har akutte smerter

Nyhedsbrevet Din Guide til Sundhed

Artiklen her er fra Region Midtjyllands nyhedsbrev 'Din Guide til Sundhed'.

Se andre artikler fra nyhedsbrevet her

Tilmeld dig nyhedsbrever herunder.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Du kan til enhver tid framelde dig igen.