Om denne udgave af Din Guide til Sundhed

Gluten er et protein, der findes i hvede, rug og byg. For mennesker, der ikke tåler gluten, kan det forårsage maveproblemer, træthed og hududslæt.

De senere år er det blevet populært at spise glutenfrit, selvom man ikke er allergisk, fordi gluten af nogle opfattes som usundt – men hvad er fup, og hvad er fakta?

I denne udgave af Din Guide til Sundhed taler vi med klinisk diætist Mia Rasholt, som gør dig klogere på gluten og cøliaki – også kaldet glutenintolerance.

Artikler i denne udgave

Cøliaki: Når gluten ødelægger tarmen

Hvis du lider af tarmsygdommen cøliaki, skal du undgå gluten resten af livet. Raske kan derimod roligt spise brød, pasta og andre fødevarer med gluten, fortæller klinisk diætist Mia Rasholt fra Regionshospitalet Horsens.

Klik dig klogere: Mange misforstår gluten og allergi

Tip til hverdagen med glutenintolerance

Vær opmærksom på alt, hvad du putter i munden. Det er let at gennemskue, at der kan være gluten i brød og pasta. Men der er glutenholdigt mel i mange andre fødevarer.

Tjek det: Er der gluten i remouladen og leverpostejen?

8 myter om gluten og glutenintolerance

Er det sundere at spise glutenfri mad? Og kan man vokse fra glutenintolerance? Klinisk diætist og kostkonsulent Mia Rasholt fra Regionshospitalet Horsens sorterer i fup og fakta om gluten og cøliaki.

Læs mere her: Tjek din viden om sundhed og symptomer

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Du kan til enhver tid framelde dig igen.